MIJATOVIĆ ODGOVORIO NA IZJAVE DA JE POTROŠENA LIČNOST: "Nebojša Vukanović i sindrom narcisa, naučno objašnjeno do detalja..."

Vukanović je gostujući u emisiji Istraga sedmice na Hayat TV, između ostalog, izjavio "Vojin Mijatović je potrošena ličnost".

  • Politika

  • 19. Feb. 2024  

  • 6

Ministar za razvoj, poduzetništvo i obrt Federacije BiH Vojin Mijatović (SDP) oglasio se na društvenim mrežama povodom izjava zastupnika u Narodnoj skupštini RS Nebojše Vukanovića.

Naime, Vukanović je gostujući u emisiji Istraga sedmice na Hayat TV, između ostalog, izjavio da je "Vojin Mijatović je potrošena ličnost".

Ministar mu je ubrzo odgovorio na ove tvrdnje, a njegovu reakciju prenosimou cijelosti:

"Nema emisije na kojoj gostuje a da ne pomene mene, da ne pljune sve ostale, a da ne istakne kako je samo on savršen. Kao i sve objašnjenje daje psihologija.
Nebojša Vukanović i sindrom narcisa, naučno objašnjeno do detalja:

Divljenju njegovoj ljepoti i mudrosti nema kraja. Stručnjaci navode nekoliko osobina na osnovu kojih možete da 'detektujete' narcisoidnu osobu. Priča samo o sebi - Svaku rečenicu započinje sa 'ja'. Nezasit je u pričama o sebi, svojim kvalitetima, potrebama, ambicijama. Ne sluša druge dok govore, nego ih prekida da bi završio lični hvalospev.

Potcenjuje druge - Ubijeđen je da je najbolji u svemu i očekuje da se drugi prema njemu tako ponašaju. Sve gleda sa visine, sa prezirom ili podsmijehom, pokazujući da su drugi bezvrijedni i nedostojni njegovog društva.

Želi da bude u centru pažnje - U društvu se stalno nameće, pokušava da vodi glavnu riječ, omalovažava ostale sagovornike, a čim primijeti da bi neko mogao da ga zasjeni, postaje neprijatan i grub.

Misli da su svi ljubomorni na njega - Vjeruje da su svi, pa i najbliži, zavidni na njegove kvalitete. Tvrdi da su prijatelji ljubomorni na njegov uspjeh, a da kolege stalno pokušavaju da mu podmetnu nogu.

Ne trpi kritike - Narcis je hipersenzitivan na bilo kakvu kritiku, pa na nju reaguje veoma burno. S druge strane, želi da ga neprestano hvale, poštuju i da mu se dive.
Da sumiramo, ja sam loš, svi ostali u politici su loši, ili ako baš nisu loši biće čim se suprostave njemu, stranci su loši, on zna sve i šta će cia i bia i mosad i nasa, jednostavno on je savršen.

Na sledećim izborima niko od nas se ne treba kandidovati već samo on kako bi pobedio i odveo nas u svetlu budućnost. Posle 43 emiisije u kojima pljuje po meni ali i svima ostalima bez izuzetka, red je bio da mu posvetim par rečenica pa makar u vidu dijagnoze, iako više niko ne reguje na našeg narcisa iz Trebinja"napisao je Mijatović na Facebooku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...