JEDNOGLASNA ODLUKA CIK-a: Novalić i Bajramović zvanično ostali bez mandata u Parlamentu FBiH

Fadil Novalić je pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog kupovine kineskih respiratora za vrijeme pandemije koronavirusa. Novalić čeka izdržavanje zatvorske kazne u Vojkovićima.

  • Politika

  • 19. Feb. 2024  19. Feb. 2024

  • 4

Fadil Novalić i Halil Bajramović i zvanično su ostali bez mandata u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Obje odluke na današnjoj je sjednici jednoglasno potvrdila Centralna izborna komisija BiH.

Bajramoviću je utvrđen prestanak mandata sa danom 8. novembra prethodne godine kada je presuda Kantonalnog suda u Bihaću postala pravosnažna - proglašen je krivim za krivično djelo obmana pri davanju kredita.

Novaliću je mandat prestao 26. januara ove godine, kada je Apelaciono odjeljenje Suda BiH otpremilo drugostepenu presudu u predmetu "Respiratori".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...