SINNER PRVI PUT MEĐU TRI NAJBOLJA SVJETSKA TENISERA: Napredak Džumhura i Fatića na ATP listi

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur napredovao je za 11 pozicija i sada zauzima 149. mjesto na novoj ATP listi najboljih igrača svijeta. Drugi bh. predstavnik Nerman Fatić napredovao je za četiri mjesta i sada je 196. igrač svijeta.

  • Sport

  • 19. Feb. 2024  

  • 0

Pobjednik ovogodišnjeg Australian Opena, Italijan Jannik Sinner je nakon nedjeljnog trijumfa u Rotterdamu po prvi put u karijeri stigao među tri najbolja tenisera.

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur napredovao je za 11 pozicija i sada zauzima 149. mjesto na novoj ATP listi najboljih igrača svijeta.

Drugi bh. predstavnik Nerman Fatić napredovao je za četiri mjesta i sada je 196. igrač svijeta.

Najbolja bh. teniserka Nefisa Berberović na novoj je WTA listi izgubila tri pozicije te je ove sedmice 358. igračica svijeta.

Druga najbolja bh. predstavnica Dea Herdželaš je ostala na 471. poziciji.

U ženskom tenisu je i dalje uvjerljivo prva Poljakinja Iga Swiatek ispred Arine Sabalenke i Amerikanke Coco Gauff.

Jedina promjena među 10 najboljih dogodila se na devetoj poziciji na koju je sa 11. stigla Latvijka Jelena Ostapenko, dok je s devete na 11. pala Grkinja Maria Sakkari.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...