SEAD NUMANOVIĆ O DODIKOVOM SUSRETU U BJELORUSIJI: "Glup i gluplji..."

Politički vođa bosanskih Srba sretat će se s onima koje normalan čovjek "ni mašicama ne bi dodirnuo".

  • Politika

  • 19. Feb. 2024  

  • 0

Milorad Dodik sreo je Aleksandra Lukašenka. 

To je sasvim logičan slijed događaja. 

I u mjesecima pred nama bit će još sličnih sastanaka. 

Politički vođa bosanskih Srba sretat će se s onima koje normalan čovjek "ni mašicama ne bi dodirnuo". 

Islamofobi, fašisti, diktatori, osobe sa zapadne crne liste... sasvim su normalno okruženje Milorada Dodika. U svijetu koji se sve više polarizira, takvih ima. Njihov broj raste. Čak će se neki od njih možda vinuti i u vrhove država koje predstavljaju. Vidjeli smo to iz silnih druženja Dodika sa neonacistima Austrije. Pa su ti nestali s političke scene kao da ih Bog nikad dao nije., piše Sead Numanović za portal Politički.ba.

Dodik je vidio Lukašenka. 

Bilo je smiješno gledati detalje tog sastanka koje nam je prezentirao privatni progagandistički Dodikov servis "PTPc". Pa smo mogli vidjeti i neuspješni pokušaj Miloradovog ljubljenja Aleksandra.

Nakon sastanka, Dodik je ponovo svojoj javnosti bacao prašinu u oči najavom dolaska novih miliona dolara. 

Iz države koja je pod oštrim sankcijama Evropske unije. 

Bjelorusiji slijedi i novi talas sankcija iz Brisela. 

Mada iz istog tog Brisela nema sankcija Dodiku. Kao, Mađarska ne da. Istina jeste da ni Unija nije poletna da sankcionira Dodika. Ne zato što birokrate ne bi. Većina koja se bavi Balkanom i Bosnom i Hercegovinom bi! Ali nema saglasnost država članica. Ne samo Mađarske. Sjedinjene Američke Države sankcionirale su Dodika. Dvaput! Sankcije mu je uvela i Velika Britanija. Njemačka je obustavila svoje projekte u manjem bh. entitetu...

I tako Dodik pliva između privatnih interesa država-članica i frustriranih evropskih birokrata. Koji se s njim čak i tajno sastaju i slušaju njegova lažna obećanja. I nikako da nauče da ako vas je jednom slagao, Dodik će vas uvijek slagati. 

Sastanak u Minsku za političkog vođu bosanskih Srba bio je prilika da pokaže da "nije izoliran" i da u Evropi "ima ko da ga primi". 

I da najavi da će sastanaka biti još. Sa evropskim liderima koji ni po čemu nisu Evropljani. 

I ničeg dobrog nema za BiH, a posebno građane entiteta Rs u tome. 

Za Dodika lično vjerovatno ima nešto. Opet će neka njegova firma "učaburiti" neki poslić.

I to je to. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...