PROIZVODNJA ORGANSKE HRANE: Firma glumice Jennifer Garner godišnje zaradi više od... (FOTO, VIDEO)

Dok veliki broj holivudskih zvijezda svoje ime veže uz neki beauty proizvod, glumica Jennifer Garner pridružila se jednoj potpuno drugačijoj priči.

  • Show

  • 19. Feb. 2024  

  • 0

Pomogla je u izgradnji brenda Once Upon a Farm koji se bavi proizvodnjom organske hrane za bebe i djecu. Riječ je o kompaniji koju je 2015. osnovala Cassandra Curtis kako bi stvorila hranjiviju i ukusniju hranu za svoju kći koja se nije mogla kupiti u lokalnim dućanima.

U prve dvije godine promet firme nije prelazio milion dolara, a onda se njoj i suosnivaču Amiju Razu pridružio prvo John Foraker, bivši direktor poznate kompanije za proizvodnju organske hrane te konačno slavna glumica. Otkako je ušla u kompaniju, Jennifer je strastveno prionula razvijanju brenda, proizvodnji hrane i recepata pa sada firma posluje s godišnjom zaradom većom od 90 miliona eura.

"Kad sam se pridružila Cassandri Curtis i Johnu Forakeru, moj ujak Robert i teta Janet htjeli su sudjelovati u toj zabavi. Pretvorili su našu porodičnu naravno, organsku farmu u Oklahomi u laboratorij i najvećeg dobavljača za Once Upon a Farm‘‘, napisala je na društvenim mrežama Jennifer Garner uz fotografije s porodične farme gdje se vidi koliko je postala iskusna poljoprivrednica, ali kako i dobro vozi traktor.

 
Farmu koja se danas prostire na 36 jutara zemlje, 1936. kupili su njezini baka i djed po majci, a ona ju je otkupila od ujaka i tete koji su nastavili ondje živjeti i pomagati Jennifer u proizvodnji zdrave hrane. Osim krava i pčela na farmi uzgajaju bundeve kao primarni proizvod, suncokret, borovnicu, te grašak i raž. 

A Jennifer kao majka troje djece jako dobro zna da je prehrana važna od prvog dana života, pa se kompanija Once Upon a Farm pridružila i humanitarnom programu Milion obroka kako bi djeci u neimaštini osigurali zdravi obrok.

image 

A u kompaniji koja sada zarađuje ozbiljne novce, razmišljaju i o izlasku na burzu kako bi im potekla nova finansijska injekcija s obzirom na to da su se od prvobitne proizvodnje hrane za bebe proširili i na hranu za veću djecu poput zdravih energetskih pločica, a ko zna kakvi su im još planovi. Glumičino bogatstvo procjenjuje se na 75 miliona eura, no čini se da bi joj uz glumački posao, glavni izvor zarade mogla postati farma i hrana za djecu, prenosi Gloria.hr.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...