SARAJEVSKI AERODROM PLANIRA NOVE LINIJE: Nada se i letovima za SAD i Kanadu

Sarajevo se nada i interkontinentalnim letovima u 2025. za SAD i Kanadu.

  • Ekonomija

  • 21. Feb. 2024  

  • 0

Aerodrom Sarajevo će u 2. kvartalu ove godine objaviti još jedan javni poziv za nove linije u 2025. godini. Aerodrom intenzivno radi na linijama za Paris, Barcelonu, Copenhagen, Budimpeštu, Prag, Berlin, Dusseldorf, Hamburg, Amsterdam ili Eindhoven.

Aerodrom ima cilj bazirati jednog prijevoznika u Sarajevu i tu najviše tipaju na Ryanair. To će ići jako teško obzirom da Ryanair ima baze samo u Evropskoj uniji, Velikoj Britaniji i Maroku, no nema baze nigdje drugdje. Teško da će krenuti sa bazama izvan ovih zemalja upravo u BiH.

Sarajevo se nada i interkontinentalnim letovima u 2025. za SAD i Kanadu. Ovo će još teže ići. Takve letove nemaju ni daleko veći aerodromi poput Skopja, Prištine, Splita, a ni Zagreb nema letove za SAD iako je tri puta veći od Sarajeva. Konačno aerodrom nema ni dovoljno dugu pistu za ogromnu većinu interkontinentalnih aviona, piše Zamaaero.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...