REAKCIJA ALJOŠE ČAMPARE: "Boje se da dođe Gavrankapetanović na čelo KCUS-a, znaju da sa njim niko neće moći manipulisati"

(...) i i provodit nezakonite radnje"

  • Politika

  • 21. Feb. 2024  

  • 3

"Mislim da se boje da dođe dr. Ismet na čelo jer je sigurno da sa njim niko neće moći manipulisati i provodit nezakonite radnje", kazao je Aljoša Čampara (NiP), delegat u Domu Naroda FBiH u reakciji na današnju odluku da se dr. Ismetu Gavrankapetanoviću uskrati saglasnost za imenovanje na čelo KCUS-a.

“Njega možete zamoliti samo da vas operiše. Radi se o renomiranom stručnjaku i jednom od najboljih ljekara. Mislim da je prekršen zakon i da itza ovog stoji politika, ne može pravo stojati nikako“, dodao je Čampara.

Čampara je u izjavi za N1 pojasnio da je po istom zakonu ranije imenovan za direktora Opće bolnice.

“Po istom zakonu je imenovan za direktora Opće bolnice gdje su isti uslovi i sada neko ne prizna neki papir iako su od Ekonomskog fakulteta dobili sve. Mislim da je ovo čisto politikanstvo za neke posebne interese. Pokazat će se ko ja stajao iza ovoga i ništa neće ostati skriveno“, kazao je Čampara.

Za kraj je poručio da smatra da će se advokati Gavrankapetanovića uputiti u pravnu bitku.

“Nisam uspio čak ni obrazloženje pročitati, sad je stvar UO KCUS-a i vidjet ćemo. Mislim da će se upustiti u pravnu bitku advokati Gavrankapetanovića”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...