MUNJEVITA AKCIJA PRIPADNIKA SIPA-e: Uhapšeno lice sa potjernice Interpola, pet osoba predato...

Navedene aktivnosti realizovane su na osnovu međunarodne saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, navodi se u saopćenju iz SIPA-e.  

  • Vijesti

  • 22. Feb. 2024  22. Feb. 2024

  • 0

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su, u saradnji sa Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine, na području Sarajeva locirali šest državljana Afganistana i Egipta, od kojih je za jednim raspisana međunarodna Interpolova potjernica od NCB Beograd.

Međunarodna potjernica raspisana je s ciljem hapšenja i izručenja navedene osobe Republici Srbiji radi krivičnog gonjenja za krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija“.

Policijski službenici SIPA-e su, po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i uz nadzor Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u srijedu pretresli jedan stambeni objekat i oduzeli pištolj. U akciji je  uhapšena jedna osobu dok je preostalih pet osoba predato u dalju nadležnost Službe za poslove sa stranicima Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti realizovane su na osnovu međunarodne saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, navodi se u saopćenju iz SIPA-e.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...