REFIK LENDO PORUČUJE IZ ZENICE: "Pa i danas, nije nikada kasno, da se ukaže institucijama FBiH i..."

(...) kantona da neke stvari treba raditi brže, bolje.

  • Društvo

  • 22. Feb. 2024  22. Feb. 2024

  • 1

Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo danas u Zenici učestvuje u radu okruglog stola o temi "Institucionalna i religijska prevencija nasilja u društvu”, koji s partnerima organizira Radna grupa za prevenciju nasilja u društvu Gradskog vijeća Zenica.

Partneri su i Međureligijsko vijeće Bosne i Hercegovine, Odbor za međureligijsku saradnju Zenica te Mreža vjernica BiH.

"Danas sam došao da dam podršku Međureligijskom vijeću BiH i predstavnicima institucija, od kantona, FBiH i države BiH. Pa i danas, nije nikada kasno, da se ukaže institucijama FBiH i kantona da neke stvari treba raditi brže, bolje. Da treba donositi, mijenjati zakone, da vlast mora obezbijediti novac, infrastrukturu da se oni kojima treba pomoć, imaju kome obratiti. Sve ono što danas treba poduzeti kada je u pitanju prevencija. Nažalost, na prostoru BiH svaki se dan dešavaju takve stvari", rekao je Lendo.

Podvukao je da upravo iz tih razloga treba što prije popraviti zakonsku regulativu te je uskladiti s evropskim regulativama kako bi prevencija i borba protiv nasilja bila uspješnija, prenosi Hayat.ba. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...