KALABUHOV UZBURKAO JAVNOST: „Proces proširenja Evropske unije odvija se po diktatu Washingtona, koji nastoji da nanese strateški poraz Rusiji…“

“Stoga, EU se pretvorila u bezvoljni i pokorni instrument SAD-a, koji bezobzirno podstiče nacistički režim u Kijevu na štetu istinskih težnji naroda Evrope, koji su postali taoci briselske birokratije”, naveli su iz Ambasade.

  • Vijesti

  • 23. Feb. 2024  23. Feb. 2024

  • 0

Iz Ambasade Rusije u BiH saopćenju je da se proces proširenja Evropske unije odvija po diktatu Washingtona, koji nastoji da nanese strateški poraz Rusiji.

Komentirajući stav Delegacije EU u BiH o sastanku predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, iz Ambasade Rusije su rekli da nervozna reakcija ove delegacije izgleda kao ultimatum gospodara – EU, prema vazalu – BiH.

“Želimo da pitamo naše evropske kolege – gdje se izgubilo poštovanje suverenitetu BiH, koje Brisel toliko često naglašava? Ispostavlja se da kada političari u BiH postupaju polazeći od interesa svojih birača i naroda, ali u suprotnosti sa postavkama tzv. kolektivnog Zapada, oni se automatski proglašavaju “agentima Kremlja”, koji šire “maligni ruski uticaj”. Vidimo u takvom pristupu neskriveno licemjerje, koje svjedoči o zaboravu ozloglašenih evropskih vrijednosti radi geopolitičkih aspiracija svog starijeg partnera – SAD”, naveli su iz Ambasade.

Iz ruske Ambasade kažu da je “već odavno očigledno da se proces proširenja Evropske unija odvija ne na osnovu visokih ideala zapadne civilizacije, nego pod diktatom Washingtona, koji fanatično teži usko sebičnom i u isto vrijeme suludom cilju – da nanese strateški poraz Rusiji”.

“Stoga, EU se pretvorila u bezvoljni i pokorni instrument SAD-a, koji bezobzirno podstiče nacistički režim u Kijevu na štetu istinskih težnji naroda Evrope, koji su postali taoci briselske birokratije”, naveli su iz Ambasade.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...