DIJAMANTU PONIŠTEN GO: Džekin Fenerbahče u finišu do pobjede

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko postigao je gol u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, ali je poništen zbog miliemtarskog ofsajda.

  • Sport

  • 24. Feb. 2024  

  • 0

Danas je odigrano 27. kolo Super lige Turske u kojoj su snage odmjerili Fenerbahce i Kasimpasa.

Derbi kola u fanatičnoj utakmici pripao je domaćinu, a utakmica je imala poseban značaj jer su u obje ekipe nastupali reprezentativci Bosne i Hercegovine. Edin Džeko i Rade Krunić u Fenerbahceu, a Hajradinović u Kasimpasi.

Na kraju su domaći slavili nakon preokreta rezultatom 2:1.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko postigao je gol u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, ali je poništen zbog miliemtarskog ofsajda.

Drugo poluvrijeme gosti bolje otvaraju, te dolaze u vodstvo već u 58. minuti kada je Vernaza doveo Kasimpasu u vodstvo nakon ubačaja iz kornera. Fenerbahce je ubacio u brzinu više, te je lijepim pogotkom iz slobodnog udarca Hakan Yandas u 64. minuti poravnao rezultat.

I kada se mislilo da će utakmica završiti bez pobjednika, Emre je u šesnaestercu igrao rukom ,te je nakon VAR-a, sudac pokazao na bijelu tačku.

Batushayi koji je zamijenio Džeku u 77. minuti pucao je penal kojeg mu je golman odbranio, ali je na odbijenu loptu drugi put bio siguran.

Fenerbahce je prvi sa 70 bodova i utakmicom više u odnosu na drugoplasirani Galatasaray koji ima bod manje. Kasimpasa je peti i ima 39 bodova, te nastavlja borbu za Evropu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...