BURNO U MOSTARU: Sastanak Trojke, SNSD-a i HDZ-a BiH, Dodik ne odstupa ni milimetra, Konaković traži...

Dodik je također kazao i kako ovo nije nikakav dan D, te kako neće podleći pritiscima.

  • Vijesti

  • 27. Feb. 2024  

  • 2

Danas će se u Mostaru održati sastanak predstavnika političkih stranaka koalicije na nivou Bosne i Hercegovine, a domaćin je HDZ.

Lider “Naroda i pravde” Elmedin Konaković izrazio je nadu da će biti napravljen iskorak uzimajući u obzir važnost puta BiH ka EU.

Radne grupe će prije toga podnijeti izvještaj o tome šta su uradile u pripremi sastanka i eventualnim dogovorima.

Zakon o sukobu interesa manje je problematičan u ovoj fazi, a kada je riječ o zakonu o sudovima, on može trpjeti modifikacije, ali, kako kaže, ne odustaju od svojih zahtjeva, kazao je Konaković.

Lideri SNSD-a, HDZ-a i stranaka “Trojke” iz Federacije BiH koju čine SDP, Narod i pravda i Naša stranka, prethodni sastanak imali su 8. februara u Sarajevu.

Koplja se lome ono lokacije apelacionog suda. Konaković je kazao kako Trojka ne odustaje od lokacije u Istočnom Sarajevu, dok Milorad Dodik poručuje kako on mora biti smješten u Banjoj Luci, te kako neće partneri iz Federacije odlučivati o tome.

Dodik je također kazao i kako ovo nije nikakav dan D, te kako neće podleći pritiscima.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...