PROCURIO SNIMAK IZ SUDNICE: Debakl glavnog urednika opskurnog "Informera", pogledajte kako se Dragan J. Vučićević branio na sudu…

Ročište je obilježilo i dobacivanje Aleksandra Jovanovića Ćute, kao i rasprava u koju su u par navrata dvije strane ušle.

  • Mini market

  • 28. Feb. 2024  28. Feb. 2024

  • 1

Ekološki ustanak je na svojoj Facebook stranici objavio snimak sa suđenju glavnom i odgovornom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću po tužbi Aleksandra Jovanovića Ćute zbog naslovne strane Informera, na kojoj su uz naslov "Prijete ubistvom i silovanjem djece!" objavljene fotografije opozicionih političara.

Ročište je održano u utorak 27. februara, a sporna naslovna strana objavljena je 18. maja 2023. godine, samo dvije sedmice nakon masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i selima Dubona i Malo Orašje, objavio je Ekološki ustanak.

Kako se vidni na snimku iz sudnice, Dragan J. Vučićević se pred sudom branio time da u to vrijeme nije bio glavni i odgovorni urednik, već samo glavni, ističući da naslovnicu novina uređuje glavni i odgovorni. Ipak, nakon što je u međuvremenu postao i odgovorni rekao je da prihvata na sebe odgovornost.

Potom je pokušao da objasni sudiji da naslovna strana nije nastala tek-tako, po savjetu „baba Vange“, već da je zasnovana na tekstu ali da on ne može da ga se sjeti.

Vučićević je tražio dodatno vrijeme da se upozna s tekstom, a kada mu je sudija skrenuo pažnju da je odgovorio na tužbu i da je sve to mogao da navede u odgovoru na tužbu, glavni i odgovorni urednik tabloida je napomenuo: „Znate vi koliko imam tužbi“, pa je dodao da ima „stotine tužbi“.

Ipak, advokat je pronašao tekst na osnovu kojeg je nastala naslovnica Informera od 18. maja 2023, a u njemu se opozicioni političari ne spominju. To što su se njihove fotografije, među kojima i fotografija Jovanovića Ćute, našle na prvoj strani novina uz tekst „Prijete ubistvom i silovanjem djece“, urednik Informera je pravdao time što opozicija, kako je rekao, podržava opozicione botove na društvenim mrežama koji prijete predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i nije se od njih ogradila.

Ročište je obilježilo i dobacivanje Aleksandra Jovanovića Ćute, kao i rasprava u koju su u par navrata dvije strane ušle.

Dragan J. Vučićević iza sebe ima veliki broj izgubljenih sudskih sporova zbog tekstova i naslova objavljenih u Informeru. Ipak, izrečenu kaznu zbog vrijeđanja novinara Jugoslava Ćosića i Žakline Tatalović odbio je da plati, zbog čega mu je ona preinačena u kaznu zatvora. Urednik Informera se prijavio u Centralni zatvor na služenje kazne, navodeći da neće da plati kaznu zbog tvita i da u zatvor ide zbog verbalnog delikta.

Iz zatvora je brže izašao nego ušao, nakon je njegova supruga odlučila da plati kaznu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...