O ČEMU "POETIČNI" PETAR ĐOKIĆ, USTVARI, PRIČA: “Kada najviše grmi, najmanje pada kiša”

O niočemu - pomalo.

  • Mini market

  • 30. Apr. 2024  30. Apr. 2024

  • 2

Socijalistička partija osudila je namjere usvajanja Rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama. Predsjednik SP-a Petar Đokić odbacio je intenciju, kako kaže, da se "srpskom narodu stavi etiketa genocidnog".

“Mi smo uvijek bili slobodarski narod, za jednakost svih naroda. U toj borbi smo u dva rata pomogli u oslobođenju i drugih naroda. Mi smo drugim državama i narodima pomagali da ostvare status i državnost koju ranije nisu imali”, rekao je Đokić.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović, ali i brojni drugi političari i aktivisti, izjavili su u Nacrtu UN rezolucije o Srebrenici nigdje ne spominje narod, država niti kolektivna odgovornost te da se osuđuju svi ratni zločini, zločini protiv čovječnosti i glorifikacija ratnih zločinaca bez bozira kome pripadali.

Osvrnuo se i na prethodni rat, pa na press konferenciji održao i “mini istorijski čas o prethodnom ratu devedesetih”.

“Nećemo nikada biti ponosni na nečasno djelo bilo kog pojedinaca, bilo srpske, bilo koje druge vojske. Bilo je zločina i srpskog naroda, ali i zločina bošnjačkog i hrvatskog naroda nad Srbima. O tim zločinima nad Srbima se govori u tišini”, naveo je.

Smatra da se smanjuje karakter zločina koji su činili Bošnjaci i Hrvati.

“Svaki oblik nepravde ne prihvatimo. A ovo što želi učiniti Generalna skupština UN je velika nepravda koja može narušiti odnose između naroda. Pozivam bošnjačke elite da se ograde da i oni kažu da odbacuju da je srpski narod genocidan. Nije postojala genocidna namjera, da je postojala, onda danas ne bi bilo Srebrenice. Obnovljen je grad, naselja u kojima su živjeli i Bošnjaci i Srbi. To što nema stanovništva, nisu krivi Srbi, njihov je izbor da su se nastanili i ostali u Sarajevu, Vogošći, Tuzli. Žalim zbog ogromnog broja žrtava bošnjačkog naroda tih dana jula, ali žalim i za srpskim žrtvama 3500 njih u Podrinju”, naglasio je Đokić, prenosi N1.

Zaključio je da “kada najviše grmi, najmanje pada kiša”, aludirajući na pominjanje rata u javnosti. Poziva na smirivanje situacije.

“Ne postoji kritična masa koja hoće da ratuje, postoje pojedinci, luđaci, koji su u manjini”, dodao je. 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...