PROSLIJEĐEN SKUPŠTINI KANTONA PO HITNOM POSTUPKU: Usvojen Prijedlog budžeta Unsko-sanskog kantona za 2024. godinu

Budžet Kantona utvrđen je u iznosu od 368.445.039 KM. 

  • Vijesti

  • 28. Feb. 2024  28. Feb. 2024

  • 0

Vlada Unsko-sanskog kantona, na sjednici održanoj danas u Bihaću, utvrdila je i proslijedila Skupštini Kantona po hitnom postupku Prijedlog Budžeta Unsko-sanskog kantona za 2024. godinu i Prijedlog Zakona o izvršavanju Budžeta USK za 2024. godinu.  

Za razmatranje po skraćenom postupku u skupštinsku proceduru upućen je i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima Unsko-sansko kantona te Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima USK.

Budžet Kantona utvrđen je u iznosu od 368.445.039 KM. 

"Mi smo dva mjeseca slušali glas javnosti, pregovarali sa predstavnicima sindikata i uspjeli napraviti budžetski okvir koji je i osjetljiv za sve socijalne kategorije i ima razvojnu komponentu kako bi odgovorio očekivanjima i potrebe realnog sektora", kazao je premijer USK Nijaz Hušić, saopćeno je iz Vlade USK.

Za razmatranje po skraćenom postupku u skupštinsku proceduru upućen je i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima Unsko-sansko kantona te Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Unsko-sanskog kantona.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...