SVAKI POČETAK JE TEŽAK: Ministarstvo saobraćaja KS već tri puta zvanično najavilo početak izgradnje tramvajske pruge do Hrasnice

Još malo pa ćemo obilježiti i godišnjicu početka pruge koja će se tek početi graditi...

  • Mini market

  • 28. Feb. 2024  28. Feb. 2024

  • 0

Predstavnički dom PSBiH usvojio je u prvom čitanju Zakon o državnoj službi, a Vijeće ministara na telefonskoj sjednici danas je usvojilo Program ekonomskih reformi BiH 2024 - 2026. Još dva veoma važna dokumenta iz evropskih prioriteta i dodatni napredak na EU putu – naveo je danas u objavi na društvenim mrežama predsjednik NiP-a i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.

Konaković je dodao da “nakon što su riješeni administrativni izazovi i urađeni geodetski radovi počela je izgradnja tramvajske pruge Ilidža – Hrasnica”.

- “Patriote” rondaju, gunđaju, pišu saopštenje i drže pridike kako bi i šta bi trebalo. Godine su protraćili štiteći stranačke i lične interese – poručio je Konaković.

Eh, sad, ne znamo na koje je tačno “patriote” ministar Konaković mislio, no kada je riječ o izgradnji tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice, činjenica je da je početak izgradnje te pruge najavljen još u augustu prošle godine.

Onda je početak izgradnje te iste pruge ponovo zvanično najavljen u oktobru prošle godine, da bi zatim početak izgradnje pruge do Hrasnice još jedanput bio zvanično najavljen – danas.

Pogledajmo sve tri najave, ili sva tri udarca čekićem, kako su to simbolično prenosili mediji: 

Inače, ministar saobraćaja KS Adnan Šteta je još u martu 2022. godine najavljivao da će se pruga za Hrasnicu “početi kopati do ljeta”, dok je bivši načelnik Općine Ilidža Senaid Memić prije nekoliko godina najavio da će “od jeseni 2018. godine tramvaj saobraćati od Ilidže do Hrasnice”.

Što bi se reklo, još malo pa ćemo obilježiti i godišnjicu početka zvanične izgradnje pruge koja će se tek početi graditi, ostaje još jedino da gradonačelnica Karić sa svojim timom odluči ko će nam zapjevati za tu prigodu.

Sve ovo pomalo podsjeća na onu čuvenu rečenicu koju su SDA funkcioneri, sa neznatnim izmjenama, tradicionalno izgovarali iz godine u godinu: “Iduće godine u ovo vrijeme Federacija BiH bit će veliko gradilište…”

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...