OTVORENO PISMO ALMIRU DŽUVI: „Je li istina da je sin SNSD-ovca Nikole Špirića…“

Nikola Špirić se zajedno sa cijelom porodicom nalazi na Crnoj listi SAD-a.

  • Mini market

  • 29. Feb. 2024  

  • 2

Je li direktor OSA-e Almir Džuvo imenovao Aleksandra Špirića, sina Nikole Špirića, na poziciju svog savjetnika?

Nikola Špirić se zajedno sa cijelom porodicom nalazi na Crnoj listi SAD-a.

Mnogi su i zaboravili da je Nikola Špirić, pripadnik SNSD-a, još septembra 2018. upisan u Crnu listu SAD-a “zbog umiješanosti u značajnu korupciju”.

Tada su naveli iz State Departmenta da je Špirić kao "poslanik umiješan u sticanje koristi na osnovu javne korupcije, prihvatanje neprikladnih usluga u zamjenu za njegov rad kao ličnosti na javnoj poziciji sa koje se miješao u javne procese, a sve tokom mandata poslanika Predstavničkog doma”.

Špiriću i članovima njegove porodice zabranjen je ulazak u SAD.

Novinar Slobodan Vasković poziva direktora OSA-e Almira Džuvu da javno obznani da li mu je Špirićev sin savjetnik ili nije?

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...