VUČIĆ IZNENADIO ODGOVOROM NA INICIJATIVU ZELENSKOG: "Spremni smo razmotriti zajedničku proizvodnju municije s Ukrajinom!"

Naveo je da Srbija „mora da sagleda svoju poziciju“ i dodao da je Zelenskom rekao da su rezerve municije u Srbiji popunjene 62 posto.

  • Regija

  • 29. Feb. 2024  29. Feb. 2024

  • 2

Srbija mora da sagleda svoju poziciju, ali je spremna da razgovara sa svim prijateljima, izjavio je sinoć u Tirani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom prijedloga ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da zemlje Zapadnog Balkana proizvode municiju sa Ukrajinom.

Nakon bilateralnog sastanka sa Zelenskim na marginama samita "Ukrajina – Jugoistočna Evropa", Vučić je za RTS rekao da je Srbija najveći proizvođač municije na Zapadnom Balkanu, uz udio od oko 50 odsto.

"Da postavimo stvari na čistac. Značajni proizvođači municije (na Zapadnom Balkanu) su pre svega Srbija, zatim Hrvatska, a zatim Bosna i Hercegovina. Ako mogu tako da kažem, 50 odsto je Srbija, 30 odsto je Hrvatska, 20 odsto je Bosna i Hercegovina. Onda je jasno o čemu se radi“, kazao je Vučić.

Naveo je da Srbija „mora da sagleda svoju poziciju“ i dodao da je Zelenskom rekao da su rezerve municije u Srbiji popunjene 62 posto.

„Izdao sam naređenje da se napuni do 100 odsto, to znači da moramo mnogo da radimo u našim fabrikama. Ostaje nam da vidimo kako ćemo sopstvenu platformu da sačinimo, ali spremni smo da razgovaramo sa svim prijateljima, iako želimo da zadržimo u državnom sektoru ono što nam je najznačajnije, uz svu saradnju sa privatnicima“, kazao je Vučić.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...