DENIS ZVIZDIĆ ČESTITAO DAN NEZAVISNOSTI: "Ovo je datum kada su građani izrazili svoju političku volju da BiH bude nezavisna država"

"Svim građankama i građanima naše zemlje upućujem iskrene čestitke povodom 1. marta..."

  • Vijesti

  • 29. Feb. 2024  

  • 0

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić čestitao je 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

"Svim građankama i građanima naše zemlje upućujem iskrene čestitke povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH. Ovaj praznik je jedan od najznačajnijih datuma za svaku državu, pa tako i za nezavisnu i međunarodno priznatu Bosnu i Hercegovinu.

To je datum kada su građani BiH, neposrednim glasanjem i apsolutnom većinom, izrazili svoju političku volju da BiH bude nezavisna država, što je i potvrđeno njenim međunarodnopravnim priznanjem i punopravnim članstvom u Organizaciji Ujedinjenih nacija. Riječ je o jednom od historijski važnih datuma, međaša Bosne i Hercegovine.

Drage građanke i građani Bosne i Hercegovine, čestitam vam ovaj praznik sa željom da ga provedete u zdravlju i miru sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama", piše u Zvizdićevoj čestitki.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...