BIDEN SE OGLASIO NAKON SISTEMSKOG PREGLEDA: "Rekli su mi da izgledam previše mlado za svoje godine!"

"Ništa nije drugačije nego prošle godine. Sve je sjajno", rekao je Biden.

  • Svijet

  • 29. Feb. 2024  

  • 1

Američki predsednik Joe Biden rekao je da se rezultati njegovog ovogodišnjeg sistematskog pregleda ne razlikuju od prošlogodišnjih.

Biden je po povratku u Belu kuću iz vojne bolnice Walter Reed u Marylandu, gde je pregledan, u šali rekao da doktori misle da "izgeda previše mlado", prenosi NBC news.

"Ništa nije drugačije nego prošle godine. Sve je sjajno", rekao je Biden.

Biden (81) se podvrgava godišnjim fizičkim pregledima otkako je postao predsjednik Sjedinjenih Država.

Bidenovi kritičari zatražili su veću transparentnost od Bijele kuće kada je riječ o njegovom zdravlju, fizičkom i mentalnom, nakon nedavnog izvještaja specijalnog tužioca Roberta Hura u kojem se, između ostalog, navodi da je američki predsjednik "dobronamerni stariji čovjek sa lošim pamćenjem".

Bijela kuća je rekla da će kasnije u srijedu javno objaviti pisani sažetak rutinskog, godišnjeg pregleda demokratskog predsjednika. Ovogodišnji se pregled odvija u vrijeme kada će se Biden najvjerovatnije ponovo sučeliti s bivšim republikanskim predsjednikom, 77-godišnjim Donaldom Trumpom, na izborima 5. novembra.

Optužbe za slabljenje mentalnih sposobnosti

Dvojica kandidata se međusobno optužuju za slabljenje mentalnih sposobnosti. Trumpova posljednja suparnica za nominaciju Republikanske stranke, 52-godišnja Nikki Haley, rekla je da su obojica kandidata prestara za Bijelu kuću i da bi se trebali podvrgnuti kognitivnim testiranjima.

Doktori su Bidena proglasili zdravim i “sposobnim za obavljanje dužnosti” na prošlogodišnjem fizikalnom pregledu, koji je uključivao uklanjanje lezije s predsjednikovih prsa, a na njemu je rečeno i da Biden nema simptoma dugotrajnog covida nakon što se koronavirusom zarazio 2022.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...