KO ĆE GA ZAMIJENITI: Prihvaćena ostavka Abela Baltića, direktora Doma zdravlja Kantona Sarajevo

Obzirom da nije usvojen  Izvještaj o radu  i finansijskom  poslovanju za 2022.godinu, dr. Baltić  je podnio  ostavku  Upravnom odboru smatrajući to kako je naveo logičnim i moralnim činom, navodi se u saopćenju iz JU Dom zdravlja KS.

  • Vijesti

  • 29. Feb. 2024  29. Feb. 2024

  • 0

Na sjednici  v.d  Upravnog  odbora  Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo,  održanoj 29.02.2024. godine, razmotrena je i prihvaćena ostavka generalnog direktora doc.dr. Abela Baltića  podnesena 23.02.2024. godine, saopćeno je iz Javne ustamove Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Obzirom da nije usvojen  Izvještaj o radu  i finansijskom  poslovanju za 2022.godinu, dr. Baltić  je podnio  ostavku  Upravnom odboru smatrajući to kako je naveo logičnim i moralnim činom. Odluka je jednoglasno usvojena. Ugovor o radu  dr.Abela Baltića  sa JUDZKS prestaje sa 15.03.2024. godine a u skladu  sa pozitivnim zakonskim propisima. Svim uposlenicima Javne ustanove Dom zdravlja KS se zahvalio  na saradnji i  poželio uspjeh u daljem radu.

Nakon što Skupština Kantona Sarajevo  nije usvojila Izvještaj o radu  i finansijskom poslovanju JUDZKS za 2022.godinu. Vlada KS smijenila je Upravni odbor JUDZKS na čelu sa Ademirom Spahićem  te  imenovala v.d. Upravni odbor kojeg čine: Dino Selimović,  predsjednik, te članovi: Alma Juković, Namir Čomaga, Vedad Kulenović i Enis Čavčić.

Predsjednik v.d. Upravnog odbora JUDZKS  Dino Selimović  je na sjednici izjavio da će Upravni odbor izvršiti potrebne konsultacije prije donošenja odluke o prijedlogu  v.d. Generalnog direktora a uz prethodnu saglasnost Ministarstva zdravstva KS i ministra mr.med.sci.dr.Enisa Hasanovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...