BIVŠI REPUBLIKANSKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA SAD-a: "Ne, ne, apsolutno ga neću podržati"

Romney odgovorio na pitanje hoće li podržati Trumpa umjesto Bidena.

  • Svijet

  • 29. Feb. 2024  29. Feb. 2024

  • 1

Američki republikanski senator Mitt Romney rekao je jučer da "sigurno ne bi" glasao za bivšeg predsjednika Trumpa na predsjedničkim izborima u novembru, ukazujući na problematična Trumpova vanjskopolitička stajališta i njegov karakter, piše The Hill.

"Ne. Ne, ne, apsolutno ne", rekao je Romney na pitanje hoće li podržati Trumpa umjesto Bidena.

Romney je objasnio da postoje "dva faktora", politika i karakter, koje on koristi kako bi odlučio "koga želi za vođu svoje zemlje i osobu koja je primjer predsjednika za svoju djecu i unuke". Rekao je da su oboje vitalni, ali da je karakter najvažniji.

"Ono što je Amerika kao nacija, ono što nam je omogućilo da budemo najmoćnija nacija na svijetu i svjetski lider je karakter ljudi koji su bili naši vođe", rekao je Romney.

"Predsjednik s takvim karakterom utjecao bi loše na ugled Amerike u svijetu", kaže.

Romney je bio republikanski kandidat za predsjednika 2012. godine, kada je izgubio od Baracka Obame.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...