TARIK GA JE BLIJEDO GLEDAO: Nastavnik u „Milijunašu“ odustao na 12. pitanju, nije znao odgovor koji bi mu donio ogroman novac…

Zbog male nesigurnosti Jan je novi džoker iskoristio na 9. pitanju.

  • Show

  • 01. Mar. 2024  

  • 0

U novom izdanju „Milijunaša“ gledali smo nastupe troje natjecatelja. 10.000 eura osvojio je Jan Kukić po struci je nastavnik engleskog i hrvatskog jezika, a trenutno radi u Pučkom otvorenom učilištu Osijek gdje predaje engleski jezik predškolcima.
Sjajnu igru mladić je pokazao sve do sedmog pitanja kad mu je zatrebao prvi džoker. U književnom pitanju tražio se roman koji je Elena Ferrante nastavila "Pričom o novom prezimenu".

Jan se dvoumio između dva ponuđena odgovora te je uz pomoć džokera „pola-pola” izabrao Genijalnu prijateljicu, za koju je i sam prvo mislio da je traženi odgovor.

Zbog male nesigurnosti Jan je novi džoker iskoristio na 9. pitanju koje je glasilo: „Kojem su otoku 1598. ime dali Nizozemci pristavši na njega na putu za Indoneziju?”.

Iako je i sam vjerovao da je tačan odgovor Mauricijus, u pomoć je pozvao prijatelja koji je potvrdio njegovu sumnju te je nastavio igru s osvojenih 2.500 eura.

Posljednji džoker „pitaj publiku” nastavnik je iskoristio na 11. pitanju u kojem se tražila boja ulaznih vrata u londonskoj Ulici Downing na broju 10.

Vjerovao je publici koja je najviše glasova dala crnoj boji te je osvojio 10.000 eura.

Janovu sjajnu igru zaustavilo je 12. povijesno pitanje u kojem se tražio vladar Hrvatske prije 1000 godina.

Odgovor nije znao stoga je odlučio odustati i ostati pri osvojenih 10.000 eura.

Jan Kukić , Foto: Tko želi biti milijunaš/HRT

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...