AMERIČKI AMBASADOR U BiH ČESTITAO DAN NEZAVISNOSTI: "Ovo je putovanje teško, ali to je sudbina vaše zemlje"

Čestitku svim građanima Bosne i Hercegovine povodom Dana nezavisnosti uputio je američki ambasador u BiH Michael Murphy.

  • Vijesti

  • 01. Mar. 2024  

  • 2

Čestitku svim građanima Bosne i Hercegovine povodom Dana nezavisnosti uputio je američki ambasador u BiH Michael Murphy.

"Danas Bosni i Hercegovini i njenim građanima, ma gdje oni živjeli, želim sretan Dan nezavisnosti! Vaša zemlja jest, i uvijek je bila, članica transatlantske zajednice naroda, a moja je zemlja ponosna na snažno bilateralno partnerstvo koje smo zajedno izgradili u posljednje 32 godine.

Sjedinjene Američke Države će nastaviti podržavati teritorijalni integritet, suverenitet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine, kao i njenu integraciju u euroatlantske institucije, kako NATO tako i EU.

Ovo je putovanje teško - bit će zastoja i frustracija na tom putu - ali to je sudbina vaše zemlje. Snaga, otpornost i talent građana Bosne i Hercegovine - bilo Bošnjaka, Hrvata, Srba ili ostalih, ulijevaju mi ​​povjerenje da ćete uspjeti.

Sjedinjene Američke Države se raduju izgradnji, zajedno s vama, svjetlije budućnosti za Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane", poručio je ambasador Murphy.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...