KOMŠIĆ SE SASTAO SA LAJČAKOM U ANTALIJI: "Otvaranje pregovora za članstvo BiH u EU važan korak za našu zemlju"

Predsjedavajući Komšić informisao je specijalnog predstavnika Lajčaka o zakonima usvojenim u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

  • Vijesti

  • 01. Mar. 2024  01. Mar. 2024

  • 3

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić susreo se sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograd – Priština, kao i za druga regionalna zapadnobalkanska pitanja uoči otvaranja 3. Diplomatskog foruma u Antaliji.

Predsjedavajući Komšić informisao je specijalnog predstavnika Lajčaka o zakonima usvojenim u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, te svemu onome što je naša zemlja poduzela kao uslov za početak pristupnih pregovora u martu u Briselu.

Tokom konstruktivnog razgovora dugogodišnji sagovornici su ocijenili da će otvaranje pregovora za članstvo BiH u Evropskoj uniji biti važan korak za našu zemlju.

Konstruktivna razmjena mišljenja sa Miroslav Lajčák, specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograd –...

Objavljuje Željko KomšićPetak, 1. ožujka 2024.


Inače, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željka Cvijanović učestvovat će, na poziv predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, na Trećem diplomatskom forumu u Antaliji, koji će biti održan od 1. do 3. marta.

Diplomatski forum u Antaliji će početi uvodnim obraćanjem ministra vanjskih poslova Republike Turske Hakana Fidana, a forum će otvoriti pokrovitelj ADF-a, predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...