HAOS NA BRADINI: Zbog nelegalne sječe šume propada cesta prema Hercegovini

“Rupa” se nalazi 200 metara od izlaska iz tunela Ivan iz Sarajeva prema Konjicu.

  • Hronika

  • 01. Mar. 2024  

  • 0

Obrušava se jedini alternativni put prema Hercegovini. Ostatak ceste bukvalno visi o koncu piše Crna-Hronika.

Ovo je bila jedna od najprometnijih cesta u BiH lokalitet mjesta Bradina na M17. Krater od nekoliko metara prijeti obrušavanju i ostatka puta.

“Rupa” se nalazi 200 metara od izlaska iz tunela Ivan iz Sarajeva prema Konjicu.

Iako je otvaranjem nove dionice autoputa kojim je povezana Bradina sa ostatkom autoputa A1, ovu saobraćajnicu koriste i dalje mnogi vozači kojima ovaj krater ozbiljno prijeti.

Ukoliko se uskoro ne sanira ovo klizište, vozači će biti prisiljeni plaćati putarinu da bi iz Sarajeva došli do Konjica, pa do Mostara.

Ovo je sve posljedica nelegalne sječe šume u okolini, kao i korištenje mina prilikom bušenja tunela Ivan na autoputu A1, koji se nalazi udaljen nekoliko metara od ovog klizišta.

I nije prvi put da dolazi do propadanja i klizišta na M17, koje je isključivo posljedica izgradnje i kopanja tunela Ivan na A1.

Reakciju nadležnih čekamo

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...