"NEMA TU VIŠE ŽIVOTA": Bruce Willis prestao potpuno da govori zbog bolesti

Zbog bolesti je odustao od glume i u potpunosti se povukao iz javnosti.

  • Show

  • 02. Mar. 2024  

  • 0

Slavnom holivudskom glumcu Bruceu Willisu (68) u februaru prošle godine dijagnostikovana je frontotemporalna demencija

Godinu dana prije toga otkriveno je da ima afaziju poremećaj govora. Zbog bolesti je odustao od glume i u potpunosti se povukao iz javnosti.

Bruce Willis vrijeme provodi uz svoju porodicu, koja često na društvenim mrežama objavljuje postove o njegovom zdravstvenom stanju.

Njegova supruga, Emma Heming Willis (45) redovno obaviještava njegove brojne obožavaoce o njegovom i podiže svijest o demenciji, piše Žena Blic.

"Borim se sa grižom savjesti, jer znam da imam sredstva koja drugi nemaju. Kada imam priliku da odem u šetnju da razbistrim glavu, razmišljam o tome kako ne mogu svi partneri koji brinu o nekom bolesnom, to da rade. Kada nešto što podijelim dobije pažnju medija, znam da postoji na hiljade neispričanih priča, od kojih svaka zaslužuje saosjećanje i brigu", rekla je Emma za blog Marie Schriver, bivše supruge Arnolda Schwarzeneggera, pod nazivom Sunday Paper.

Ipak, ispričala je ona, pronašla je smisao u dijeljenju njihove priče, za koju se nada da će nekome pomoći.

"Vidim da je ono što dijelim važno drugima koji se možda bore, i na mali način, čini da se osjećaju viđenima i shvaćenima", istakla je supruga Brucea Willisa.

Njegov prijatelj Glenn Gordon Caron ranije je otkrio kako glumac nije dobro.

"Mislim da on samo prvih par minuta našeg razgovora zna ko sam. Ne priča više, nekad je strastveno čitao, a sada je i od toga odustao. Sve te vještine mu više nisu dostupne. Kada ste sa njim, znate da je to Bruce i zahvalni ste što je tu, ali u njemu više nema radosti života", ispričao je.

Izvori bliski porodici rekli su da je Bruce prestao potpuno da govori.

Bruce sa suprugom Emmom ima dvije kćeri, Mabel (11) i Evelyn (9), a iz braka sa glumicom Demi Moore (61) ima tri kćerke: Rumer (35), Scout (32) i Tallulah (30).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...