PREKO 2.400 TERETNIH VOZILA ČEKA U REDU: Šta se dešava na granici između Poljske i Ukrajine?

Od jutros više od 2.400 teretnih vozila stoji u redu na svim ovim kontrolnim punktovima na poljskoj strani granice, čekajući da uđe u Ukrajinu.

  • Evropa

  • 03. Mar. 2024  03. Mar. 2024

  • 0

Ukrajinska državna granična služba (SBGS) izvijestila je da poljski demonstranti nastavljaju blokirati svih šest prijelaza na poljsko-ukrajinskoj granici, prenose Vijesti.

Od jutros više od 2.400 teretnih vozila stoji u redu na svim ovim kontrolnim punktovima na poljskoj strani granice, čekajući da uđe u Ukrajinu.

Zvaničnici navode da se najduži redovi mogu uočiti na kontrolnim punktovima Krakivet i Jahodin.

Istaknuto je da demonstranti ne blokiraju saobraćaj za druge kategorije prijevoza, uključujući automobile i autobuse.

Širom Poljske se već nekoliko dana održavaju protesti farmera. Njihovi učesnici blokiraju puteve, autoputeve i granične prijelaze sa Ukrajinom.

Poljoprivrednici protestuju protiv priliva ukrajinske robe, kao i protiv evropske politike koja se odnosi na ono što je poznato kao Zeleni dogovor EU.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...