"SB" U PRATNJI: Konaković kao turistički vodič pokazao Baerbock znamenitosti Baščaršije, rano bilo za ćevape (FOTO)

Pogledajte šta je zabilježio fotoreporter "Slobodne Bosne" tokom ove turističke ture!

  • Mini market

  • 05. Mar. 2024  05. Mar. 2024

  • 6

Ministrica vanjskih poslova Njemačke Annalena Baerbock stigla je u posjetu Bosni i Hercegovini u okviru diplomatske ofanzive EU zvaničnika u završnici trke za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom. 

Baerbock se sinoć sastala sa članovima Predsjedništva BiH, a već jutros se srela sa ministrom vanjskih poslova naše zemlje - Elmedinom Konakovićem, koji se prihvatio uloge turističkog vodiča i pokazao kolegici znamenitosti Sarajeva.

Konaković je Bearbock upoznao sa Tašlihanom, bivšim karavan-sarajom nadomak hotela "Evropa", a zatim joj je šetnjom Baščaršijom pokazao zašto Sarajevo zovu "evropskim Jerusalemom", pokazavši joj da se veoma blizu jedna drugoj nalaze najveće bogomolje tri religije: katolička crkva - sarajevska Katedrala Srca Isusova, Saborna crkva i džamija Gazi Husrev-bega. 

U šetnji Baščaršijom Baerbock se upoznala i sa zaštićenim starim zanatima, te je po svemu sudeći i dobila na poklon bakreni set za kahvu.

Na kraju, Baerbok se i napila vode sa Baščaršije, pa će nam se, prema legendi, u Sarajevo opet i vratiti.

Pogledajte šta je zabilježio fotoreporter "Slobodne Bosne" tokom ove turističke ture!

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...