NAPAD NA JELAČIĆA PLACU U ZAGREBU: Šefu antifašista psovali majku četničku i prijetili klanjem; Incident se dogodio nakon...

(...) završetka Izvršnog odbora Antifašističke lige.

  • Regija

  • 10. Maj 2024  10. Maj 2024

  • 0

Dvojica muškaraca verbalno su napala šefa Antifašističke lige Hrvatske Zorana Pusića danas oko 14 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Incident se dogodio nakon završetka Izvršnog odbora Antifašističke lige.

Portal Index je kontaktirao Pusića koji je ispričao šta se dogodilo.

"Bila su to dvojica krupnih mlađih muškaraca, jedan ćelavi u kratkim crvenim hlačama. On mi je dobacio 'Je**m ti mater četničku, tebe ćemo prvog zaklati.' Godinu i po, dvije, nisam dobijao nikakve prijetnje. Čak ni verbalne. Koji put neko nekakvu psovku te vrste dobaci, ali nikada tako grubo, krvoločno formulisano u zadnjih 20 godina nisam doživio", ispričao je Pusić.

Objasnio je šta se dalje događalo.

"Zaprepašteno sam krenuo prema njima, a onda je taj krupni ćelavi to još jednom doviknuo. Valjda takve ekstremističke budale misle da je došlo njihovih pet minuta. Jedno je kad vam to neko dobaci u nekoj opskurnoj krčmi nekoliko sati nakon ponoći, a nešto sasvim drugo kad se to dogodi usred bijela dana na Trgu bana Josipa Jelačića", zaključuje Pusić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...