NJEMAČKA ŠEFICA DIPLOMACIJE RAZBJESNILA VULINA: Bivši šef BIA-e u deliriju, zasmetao mu govor u Sarajevu…

Doskorašnji direktor BIA-e danas je senator bh. entiteta Republika Srpska.

  • Mini market

  • 06. Mar. 2024  06. Mar. 2024

  • 8

Senator Republike Srpske i doskorašnji direktor BIA-e Aleksandar Vulin upitao je da li je njemačka ministica vanjskih poslova Annalena Baerbock govor u Sarajevu pisala sama ili je, kako kaže, prepisala govor dede naciste.

-Kada ministarka Baerbock izjavi da je u Sarajevu prije trideset godina odbranjena evropska ideja i da danas srce Evrope jednako kuca u Kijevu kao 1990. godine u Sarajevu, onda je jasno da nama Srbima u Evropskoj uniji ima mjesta taman koliko i Rusima, rekao je Vulin

-Jedna stvar ostaje nejasna - da li je Baerbock govor pisala sama ili je prepisala govor svog dede Valdemara, ubijeđenog naciste kada je 1944. godine primao orden za vojne zasluge.

Pošto je deda nacista branio Evropu od Sovjeta, nije ni čudo što mu unuka brani Evropu od Srba i Rusa, pa i kada je ne napadaju, rekao je Vulin reagujući na izjavu "da srce Evrope jednako kuca u Kijevu kao devedesetih u Sarajevu".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...