ZUKAN HELEZ NAKON POSJETE VOJNOJ VJEŽBI U DOHI: "Cijeli svijet modernizuje oružane snage, mora to i BiH"

Helez je održao službeni sastanak sa šefom Direkcije za vojnu proizvodnju Ministarstva odbrane Države Katar, brigadnim generalom Salemom Mohammedom Al Marrijem. Razgovarano je o razvoju saradnje s firmama vojne industrije iz oba entiteta BiH.

  • Vijesti

  • 06. Mar. 2024  

  • 2

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez završio je svoju posjetu trodnevnoj Međunarodnoj vojnopomorskoj izložbi i konferenciji DIMDEX 2024, koja se održavala u Dohi, u Državi Katar.

Helez je održao službeni sastanak sa šefom Direkcije za vojnu proizvodnju Ministarstva odbrane Države Katar, brigadnim generalom Salemom Mohammedom Al Marrijem. Razgovarano je o razvoju saradnje s firmama vojne industrije iz oba entiteta BiH.

- I ovdje na sajmu u Dohi, gdje su prisutni neki od najvećih svjetskih aktera na polju vojne industrije, možemo se uvjeriti kako cijeli svijet radi na modernizaciji svojih vojski. Sigurnosna situacija u svijetu i savremeni oružani sukobi takve su prirode, da ni mi ne smijemo zaostajati u modernizaciji Oružanih snaga BiH - rekao je tim povodom ministar Zukan Helez, saopćilo je Ministarstvo odbrane BiH.

Na marginama izložbe, ministar Helez se susreo i s bugarskim ministrom odbrane Todorom Tagarevim, kojeg je pozvao da posjeti Bosnu i Hercegovinu. Učešće na sajmu DIMDEX 2024 Helez je završio posjetom katarskom ratnom brodu "Damsah" (F102) u luci Hamad, najvećoj luci na Bliskom istoku.

- BiH nema ratnu mornaricu, ali imamo izlaz na more, na što smo izuzetno ponosni, i kojeg ćemo uvijek čuvati - rekao je ministar Helez u obraćanju posadi broda.

U delegaciji MO i OS BiH na izložbi DIMDEX 2024 bili su i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH brigadni general Tomo Kolenda, zamjenik komandanta Komande za podršku OS BiH brigadni general Radovan Jović, brigadiri Miljan Janković i Muharem Huremović iz Zajedničkog štaba OS BiH, kao i šef Kabineta ministra odbrane BiH Salko Beba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...