ZASTUPNIK DF-a U DRŽAVNOM PARLAMENTU ZLATAN BEGIĆ: "Trojkaši nastavili s razvlašćivanjem države"

Zastupnik Demokratske fronte u Parlamentu BiH Zlatan Begić, nakon što je to uradio na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma, i na društvenim mrežama je ukazao na štetnost usvojenog Prijedloga zakona o sprječavanju sukoba interesa.

  • Politika

  • 09. Mar. 2024  

  • 1

Zastupnik Demokratske fronte u Parlamentu BiH Zlatan Begić, nakon što je to uradio na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma, i na društvenim mrežama je ukazao na štetnost usvojenog Prijedloga zakona o sprječavanju sukoba interesa, prenosi novinska agencija Patria.

Begić ističe da su trojkaši sa SNSD-om i HDZ-om, pod krinkom "evropskog puta", usvojili još jedan vrlo loš zakon po državu Bosnu i Hercegovinu i vladavinu prava, kojim su nastavili s ispunjavanjem želja Dodiku i Čoviću, te s razvlašćivanjem države.

"Osnovne nedostatke pojasnio sam na sjednici. Čak su mi pojedini trojkaši po hodnicima čestitali na analizi nedostataka i opasnosti koje sadrži ovaj zakon, a onda su glasali 'za' i evo ih sada se slikaju i javno hvale kako su napravili dobar posao, pa se čak zahvaljuju i opoziciji.

Onaj jedan zastupnik što je bio 'protiv' - to sam bio ja. Ostatak opozicije bio je suzdržan, pa se trojkaši vjerovatno njima zahvaljuju. Vrijeme će pokazati kakav katastrofalan akt su danas usvojili, slično kao i kod Zakona o prebivalištu.

alt

Uglavnom, za Dodika, Čovića i njihove ljude (ali i saveznike) nema sukoba interesa.

P.S. Ako ikada dođemo u priliku da doista pregovaramo sa EU o ovim pitanjima, morat ćemo ponovo donijeti ovaj zakon, tom prilikom onaj pravi.

Svanulo?", naveo je Begić na društvenim mrežama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...