"NISU BOSANSKI TENKOVI PREŠLI DRINU I NAPALI SRBIJU PA DA SE SRBIJA IMA OD BOŠNJAKA BRANITI": Šemsudin Mehmedović žestoko odbrusio Vučiću

"Drugačije su okolnosti Vučiću sada u odnosu kada si sa okolnih brda pucao po Sarajevu!"

  • Politika

  • 09. Mar. 2024  

  • 2

Predsjednik stranke Naprijed i državni zastupnik Šemsudin Mehmedović odbrusio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Nakon što je ovaj, u izjavi za srbijanske medije, rekao da će "vidjeti šta Bošnjaci namjeravaju", Mehmedović mu je uzvratio:

"Izjava Aleksandra Vučića da će “vidjeti šta Bošnjaci namjeravaju”, a u kontekstu rezolucije kojom se osuđuje genocid u Srebrenici u paketu sa najavama novog naoružavanja Srbije direktna je prijetnja stabilnosti cijelog regiona!

Aleksandre Vučiću, Bošnjaci namjeravaju sačuvati sjećanje i dostojanstvo bosanskog čovjeka, stradanja Srebrenice koju su sistematski i u genocidu, uz pomoć i saglasnost režima tvojih istomišljenika iz Srbije, koje su ubili pripadnici Vojske i policije Rs!

Šta može namjeravati narod kojeg su ubili, protjerali, čije su majke, sestre, kćerke sistematski silovali u genocidu prvom nakon Drugog svjetskog rata u Evropi, osim da čuva sjećanje i da se bori da se to ne ponovi.

Nisu bosanski tenkovi prešli Drinu i napali Srbiju pa da se Srbija ima od Bošnjaka braniti. Forsiranje naoružavanja, vojnog roka, vojne ekspanzije od strane Srbije direktno narušavaju mir i stabilnost regije. 

Niti jedna rezolucija o Srebrenici to neće učiniti, ali hoće agresivna politika Srbije čiji su dio i ove posljednje Vučićeve izjave kojom se pokušavaju ponovo satanizirati Bošnjaci i time opravdati neki budući, očito planirani, agresivni postupci. 

Bošnjačka i bosanska politika moraju pronaći unutar sebe snažan i zajednički odgovor na ovu stalno uplitanje i prijetnje iz Beograda, koji trenira strogoću i na BiH i Bošnjacima želi pokazati "snagu".

Drugačije su okolnosti Vučiću sada u odnosu kada si sa okolnih brda pucao po Sarajevu!", saopćio je Mehmedović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...