ČESTITKA DENISA BEĆIROVIĆU PREMIJERU KRISTERSSONU ZA ULAZAK ŠVEDSKE U NATO: "Nadam se da će Bosna i Hercegovina postati 33. članica"

"Članstvo Kraljevine Švedske u NATO savezu doprinijet će očuvanju sigurnosti i stabilnosti u Evropi..."

  • Vijesti

  • 09. Mar. 2024  09. Mar. 2024

  • 0

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović uputio je čestitku premijeru Kraljevine Švedske Ulfu Kristerssonu nakon što je ta zemlja i formalno postala 32. članica NATO saveza.

"Članstvo Kraljevine Švedske u NATO savezu doprinijet će očuvanju sigurnosti i stabilnosti u Evropi i ojačati međusobnu saradnju zemalja članica u prevazilaženju geopolitičkih izazova", naveo je Bećirović.

Dodao je da će, u težnji da postane punopravna članica NATO saveza, Bosna i Hercegovina nastaviti graditi čvrste odnose sa svim partnerskim zemljama i doprinositi jačanju sigurnosti u jugoistočnoj Evropi.

"Nadam se da će Bosna i Hercegovina postati 33. članica NATO-a. U uvjerenju da ćemo nastaviti razvijati saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa i na opću dobrobit dviju zemalja, primite, Vaša Ekselencijo, izraze mog ličnog poštovanja",  poručio je Bećirović, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...