ČOVJEK KOJI JE SRUŠIO "MALOG ZMAJA": Zbog krađe Bruce Lee-ja uhapšen 46-godišnji Mostarac, pročitajte o kome je riječ...  

Nad njim je tokom dana provedena istraga

  • Vijesti

  • 09. Mar. 2024  

  • 4

Mostarska policija, Odjel kriminalističke policije, uhapsila je čovjeka za kojeg se osnovano sumnja da je otuđio spomenik Bruce Lee-ju , saopćeno je jutros iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Prema izvorima "Slobodne Bosne" kip proslavljenog glumca akcionih filmova koji se godinama nalazio u Velikom parku ukrao je i odnio u noći sa 2. na 3.marta 46-godišnji Danijel Prce. Nad njim je tokom dana provedena istraga. Prema izvorima  „SB“, Prce je odranije poznat policiji kao ovisnik o drogama.

U policijskom saopćenju se navodi da je kriminalistička istraga bila komplicirana pogotovo jer u Velikom parku ne postoji video- nadzor. Unatoč tome, „osumnjičeni  počinitelj je za kratko vrijeme identificiran i lišen slobode“. Pronađen je i ukradeni kip Bruce Lee-ja koji je, prema fotografijama koje su objavljene, vidno oštećen.

Što se tiče drugog incidenta koji se desio protekle sedmice u Mostaru, napada na učenike Srednje mašinsko-prometne škole u Mostaru, iz MUP-a Hercegovačko-Neretvanskog kantona su jučer saopćili da su pronašli i uhapsili jednog od napadača, inicijala I.S. rođenog 2005.godine. Kako je naš portal prvi izvijestio, riječ je o Ivanu Staniću, pripadniku navijačke grupe „Ultras“. Drugi nasilnik, Martino Prce je u bjekstvu i za njim policija intenzivno traga.

Kako je ranije saopćeno, njih su dvojica u srijedu 6.marta oko podneva pokušali baciti baklju na zgradu škole. Tom prilikom su napali prolaznika 22-godišnjeg Harisa sa nadimkom, Pingo  koji ih je u tome pokušao spriječiti. Na snimku koji je objavljen u medijima vidi se Martino Prce kako nogom udara Harisa, dok ga uhapšeni Ivano Stanić krvnički udara kamenom u glavu nanoseći mu teške ozljede glave što jer moguće kvalificirati kao pokušaj teškog ubojstva.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...