PRIPREME ZA LOKALNE IZBORE: OO SDA podržala kandidaturu Hamdije Fejzića za načelnika Srebrenice

Općinski odbor SDA Srebrenica podržao je kandidaturu Hamdije Fejzića kao zajedničkog kandidata za načelnika Opštine Srebrenica za naredne lokalne izbore.

  • Politika

  • 09. Mar. 2024  

  • 1

Općinski odbor SDA Srebrenica podržao je kandidaturu Hamdije Fejzića kao zajedničkog kandidata za načelnika Opštine Srebrenica za naredne lokalne izbore.

Razmatrajući aktuelnu političku situaciju u Srebrenici, a posebno nakon odluke srpskih političkih partija da smijene Fejzića s pozicije zamjenika načelnika Opštine, Općinski odbor SDA donio je odluku da podrži Fejzića kao zajedničkog kandidata za načelnika, cijenjeći prije svega njegovo iskustvo i rad u dosadašnjoj političkoj borbi za prava bošnjačkog naroda u Srebrenici.

"Cijenimo da je Hamdija Fejzić, kao predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Potočari i Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, donio hrabru odluku o kandidovanju za načelnika Opštine, te vidimo kako je među rijetkim osobama koja bi mogla i trebala osigurati podršku svih političkih partija u Srebrenici.

Pozivamo sve političke partije koje jesu i koje nisu parlamentarne u Srebrenici da podrže kandidaturu Hamdije Fejzića.

Srebrenica je naša zajednička moralna obaveza i ne smije biti predmetom političkih igara.

Samo zajedno možemo iznijeti ovaj veoma težak izborni proces, koji nas očekuje u oktobru naredne ove godine", navodi se u saopštenju OO SDA Srebrenica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...