ČOVJEKA SA KOJIM SU OSNOVALI PDP: Vukanović podržao Crnatka, evo šta je poručio Ivaniću i Borenoviću

Vukanović je kritikovao i što je u parlamentu BiH prihvaćeno da se u komisiji za sukob interesa glasa prostom većinom.

  • Politika

  • 10. Mar. 2024  

  • 0

Predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović rekao je da Lista za pravdu i red podržava stavove na tragu politike PDP-a Igora Crnatka.

Vukanović je  poručio počasnom predsjedniku PDP-a Mladenu Ivaniću i lideru stranke Branislavu Borenoviću da će oni snositi odgovornost ukoliko "PDP skrene u zagrljaj Draška Stanivukovića i postane neka vrsta saveznika SNSD-a.

"Za to odgovornost neće snositi Stanivuković, već Ivanić i Borenović jer nisu htjeli da podrže Crnatka, čovjeka sa kojim su osnivali PDP", rekao je Vukanović.

Povodom saznanja da bošnjački dio misije BiH pri UN samostalno, bez odluke Predsjedništva BiH, radi na novoj rezoluciji o Srebrenici, Vukanović je rekao da je cilj dobiti neki poen i radikalizovati situaciju uoči izbora.

"Sad kreću izbori, pa oni hoće da dobiju neki poen i da radikalizuju situaciju. To nema nikakve veze sa bošnjačkim patriotizmom", naglasio je Vukanović.

Vukanović je kritikovao i što je u parlamentu BiH prihvaćeno da se u komisiji za sukob interesa glasa prostom većinom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...