SALVE UVREDA OD STRANE BIVŠEG PREDSJEDNIKA RUSIJE: Medvedev javno izvrijeđao Macrona – „On je zoološka kukavica…“

Ruski zvaničnik je napisao još nekoliko uvredljivih komentara na račun francuskog predsjednika i svoju objavu završio riječima “jadna Francuska!“.

  • Svijet

  • 12. Mar. 2024  

  • 0

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije, te bivši predsjednik i premijer te zemlje, Dmitrij Medvedev, komentirao je odlaganje posjete predsjednika Francuske Emmanuela Macrona Kijevu i nazvao francuskog lidera ''kukavicom''.

“Macron se sprema da ode u Kijev? Ali on je zoološka kukavica! U svakom slučaju: preporučujem njegovoj kancelariji da ponese nekoliko pari bokserica! Mirisat će baš jako…“, napisao je, pored ostalog Medvedev na francuskom jeziku na platformi X.

Ruski zvaničnik je napisao još nekoliko uvredljivih komentara na račun francuskog predsjednika i svoju objavu završio riječima “jadna Francuska!“.

Ranije je francuski sedmičnih “Tribin“ objavio da bi posjeta Macrona Kijevu, planirana za mart, mogla ponovo da bude odložena iz sigurnosnih razloga i zbog organizovanja zajedničkog putovanja sa drugim liderima EU.

Briselski portal “Politico“ je, pozivajući se na neimenovanog francuskog diplomatu, napisao da je Macron odložio posjetu Ukrajini zbog neslaganja sa saveznicima nakon oštrih izjava političara o ukrajinskom sukobu. Prema riječima diplomate, francuski predsjednik sada želi da „izdvoji potrebno vrijeme“ za razgovore sa saveznicima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...