RADMANOVIĆEVA PLJUSKA DODIKU: Bolan odgovor na postavljanje Igora Dodika na čelo SNSD-a…

U SNSD-u će tek da vri i to ubrzo, jer “organizacioni sekretar” nastavlja da dezorganizuje SNSD što je već sada teško zaustavljiv proces.

  • Mini market

  • 12. Mar. 2024  

  • 1

Vješto se Nebojša Radmanović, član Kolegija Predstavničkog doma BiH, poigrao sa Miloradom Dodikom, stavljajući ga na “oganj izdaje” zbog toga što je pristao na usvajanje Zakona o sprečavanju sukoba interesa. Radmanović je iskoristio činjenicu da u pomenutom Zakonu nije predviđena konstitutivnost naroda da bi Dodika javno snažno ošamario, jer ga je višedecenijski politički partner bez milosti izbacio iz vrha stranke i bilo kakvog odlučivanja u SNSD-u, piše Slobodan Vasković.

Radmanović sebe smatra nezaobilaznim, a nakon što je zaobiđen u stranci, i izbačen iz njenog vrha, sačekao je izvjesno vrijeme da bi Dodika postavio kao vreću za udaranje opoziciji koja je, ovaj put, spremno dočekala takav poklon. Radmanović se, nakon ponižavanja Dodika, ponovo povukao iz javnosti i prepustio bivšem prijatelju da razmišlja o tome kada će ga sljedeći put ponovo snažno udariti, ali i o tome kako taj udarac spriječiti. 

Najjednostavnije rješenje međusobnih sudara kojih je bilo i ranije, kada je u pitanju dvojac Dodik-Radmanović oduvijek je bila neka unosna funkcija za one kojima je Radmanović oduvijek bio bliži nego Dodik. Radmanovićev postupak, vrlo osvetnički i precizno osmišljen, odgovor je i na postavljanje Igora Dodika na čelo SNSD-a koji on vodi sa izmišljene pozicije “organizacionog sekretara”.

Dodik već duže od deceniju i po radi na tome da ga na čelu SNSD-a zamijeni sin, ali kada je konačno to i učinio/dočekao, pokazalo se kao katastrofalan politički potez i potpuni promašaj. Unutar ionako teško uzdrmane Sekte zbog jako loše političke pozicije Milorada Dodika, dodatno je uzavrelo nakon njegovog nametanja sina na poziciju šefa stranke koji odlučuje o svemu što se SNSD-a, ali i kadrovskih rješenja tiče. Nezadovoljstvo tim potezom je svakim danom sve veće, a posebno se osjeti u Hercegovini i Semberiji, gdje se Igor Dodik uopšte nije dobro proveo u susretu sa “starim kadrovima SNSD-a”.

Milorad Dodik to vidi, potpuno mu je jasna Radmanovićeva poruka, ali neće nazad, jer bi pokazao ogromnu slabost. Igor Dodik to ne vidi, jer je politički diletant i ostaće politički diletant, pa brutalno juriša na sve one koji su Dodiku vjerno služili decenijama.

Najavljuje “obračun sa starim kadrovima”, “istjerivanje nepodobnih” i, što je očekivano, demontiranje Vlade Đajića koji mu kvari planove sa Draškom Stanivukovićem koji je kandidat Igora i Milorada Dodika za poziciju gradonačelnika Banjaluke. 

U SNSD-u će tek da vri i to ubrzo, jer “organizacioni sekretar” nastavlja da dezorganizuje SNSD što je već sada teško zaustavljiv proces.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...