POJEDINI VIDE NAČIN ZLOUPOTREBE: Višković otkrio hoće li doći do ograničenja gramaže hljeba

Kada je riječ o cijeni hljeba, Višković je rekao da je razlika u cijeni bila i do 1,5 KM, te da će Vlada RS nastaviti odgovorno da pristupa ovom problemu.

  • Ekonomija

  • 12. Mar. 2024  

  • 0

Nakon što je Vlada Republike Srpske ograničila cijenu bijelog hljeba od 600 grama na 1,90 KM predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je da će doći do ograničenja marže na proizvod, bez obzira na gramažu.

"Biće korigovano u narednom periodu. Postoji problem jer pojedini vide način za zloupotrebe. Pojedini su pribjegli izmjeni gramaže određenih proizvoda. Sada će biti ograničena marža na proizvod, a neće se govoriti o gramaži", pojasnio je Višković na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Višković je podsjetio na podatke Zavoda za statistiku Republike Srpske da je rast cijena u januaru u odnosu na prošlu godinu bio 0,3 odsto, te ukazao da postoje uredbe o ograničavanju marži na robe.

Kada je riječ o cijeni hljeba, Višković je rekao da je razlika u cijeni bila i do 1,5 KM, te da će Vlada RS nastaviti odgovorno da pristupa ovom problemu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...