ESCOBAR ZA "POBJEDU": "Kroz Mandićeve akcije nismo vidjeli posvećenost EU integracijama, zabrinuti smo zbog..."

(...) mogućnosti da oni koji ne dijele vrijednosti kao ostatak koalicije, mogu ući u Vladu."

  • Regija

  • 12. Mar. 2024  12. Mar. 2024

  • 1

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabriel Escobar kazao je da je zabrinut činjenicom da bi nekadašnji lideri DF mogli biti dio Vlade.

Ipak, ističe da su to odluke koje donosi Vlada Crne Gore.

Escobar je na pitanje Pobjede da li su se njegovi stavovi o ulasku koalicije ZBCG u Vladu promijenili, indirektno potvrdio da nisu.

“Odluka o koalicijama i tome ko će ući u Vladu nije odluka SAD. Ali javno smo rekli da smo zabrinuti i da ove partije nisu partner Sjedinjenih država”, rekao je Escobar na brifingu za novinare a uoči posjete Crnoj Gori.

On je rekao da je Crna Gora čvrsto na EU puti i da je pozdan saveznik NATO.

“Predstavnici ovih partija, govorili su da će preispitati članstvo u NATO, da imaju namjeru da otpriznaju Kosovo što bi izazvalo dodatne tenzije u regionu. Tako da, oni se nisu promijenili. A kroz mnoge stvari koje radi Andrija Mandić nismo vidjeli posvećenost evroatlantskim integracijama. Tako da jesmo zabirnuti zbog mogućnosti da oni koji ne dijele vrijednosti kao ostatak koalicije, mogu ući u Vladu “, rekao je Escobar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...