OGLASILA SE ŽELJKA CVIJANOVIĆ: "Narodna skupština RS-a će stati u zaštitu ambasadora Vujića"

Cvijanović je rekla da je očigledno da hajka na ambasadora Vujića nije stvar principa.

  • Politika

  • 13. Mar. 2024  

  • 3

Članca Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je kolegama iz FBiH da bi, prije nego što zavire u tuđe dvorište, trebalo prvo da počiste sopstveno. 

Cvijanović je rekla za Srnu da je pozivanje na smjenu ambasadora BiH pri UN u Ženevi Bojana Vujića zbog iznošenja činjenica na koje je svojevremeno upozoravao, između ostalih, i britanski BBC i drugi zapadni mediji, onoga što su plasirale obavještajne službe, kao i izvještaja raznih instituta koji se bave sigurnošću, besmisleno, licemjerno i unaprijed osuđeno na propast.

- Nisam primjetila da je bilo ko iz FBiH digao glas kada su MIP i Stalna misija pri UN-u učestvovali u falsifikovanju dokumenta koji je na moju adresu poslao generalni sekretar UN-a. Isto tako šute i kada se sarajevski ambasadori nezakonito izjašnjavaju u UN i drugim organizacijama, ne pitajući za mišljenje Predsjedništvo koje je jedino nadležno za kreiranje vanjske politike BiH - podsjetila je Cvijanović.

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića da ambasador Vujić, nakon obraćanja na sjednici Vijeća za ljudska prava UN, treba sam da podnese ostavku zbog neistinitih i neutemeljenih izjava o BiH, a ako to ne učini biće pokrenuta procedura njegove smjene, Cvijanović je istakla da je očigledno da hajka na ambasadora Vujića nije stvar principa, već želje da se uguši glas onih koji javno govore o džihadističkoj prijetnji u BiH.

- To što je za pojedine u BiH sprega islamskog terorizma i bošnjačke politike neprijatna i nepoželjna tema, to ne znači da će o tome šutjeti i kadar iz RS. Ukoliko, ipak, bude pokrenuta procedura za Vujićevu smjenu, uvjerena sam da će Narodna skupština RS stati u njegovu zaštitu - naglasila je Cvijanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...