JOŠ JEDNU LOŠU REKLAMU SMO POSLALI SVIJETU: Novinar BBC-ja bio je sinoć na Koševu, scene na stadionu opisao kao neviđene

U objavi na X-u Pledge je postavio nekoliko fotografija, naveo je da je atmosfera bila simpatična, dok je posebnu pažnju posvetio kako je sam naveo "neobičnim scenama".

  • Sport

  • 14. Mar. 2024  14. Mar. 2024

  • 0

Bh. fudbal je poslao još jednu lošu reklamu ne samo u region već i u svijet. Revanš meču četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i Borca prisustvovao je i novinar uglednog BBC-ja te je svjedočio kako je sam naveo neobičnim scenama.

Na oko tri minute prije kraja kontroverznim faulom sudija Mateo Musa je "natjerao" predstavnike FK Sarajevo da utrče na teren zbog čega će platiti skupu cijenu. Prvo je to uradila klupa, zatim određeni predstavnici ispred istočne tribine, a na kraju i Ismir Mirvić.

Bilo je to nekoliko izuzetno napetih minuta koje su na sreću završene bez fizičkog sukoba, ali daleko od toga da Bordo klub neće biti kažnjen zbog svega šta se desilo.

Susret je na kraju prekinut i prema svemu sudeći bit će registrovan službenim rezutatom 3:0 u korist Borca koji tako idu u polufinale Kupa.

Prema podacima Saveza na tribinama stadiona Asim Ferhatović bilo je nešto više od 3.500 gledatelja, a među njima i novinar BBC-ja Cliff Pledge.

Britanac je inače freelancer, a istovremeno je angažovan na BBC radiju te još nekoliko emisija, u srijedu je odlučio prisustovati meču Sarajevo - Borac.

U objavi na X-u Pledge je postavio nekoliko fotografija, naveo je da je atmosfera bila simpatična, dok je posebnu pažnju posvetio kako je sam naveo "neobičnim scenama".

"Fantastična atmosfera na utakmici FK Sarajevo, ali su na kraju meča četvrtfinala kupa BiH viđene neviđene scene"

"Dok je Borac vodio sa 2:1, domaća ekipa je napustila meč u znak protesta prema sudiji."

"Vratili su se samo kako bi aplaudirali svojim navijačima koji su podržali njihov potez", naveo je britanski novinar.

Inače, FK Sarajevo bi još danas trebalo saznati kaznu za incident, a prema svemu sudeći bit će poprilično rigorozna. Ne isključuje se ni oduzimanje bodova.

(Sportsport.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...