TRADICIJA GOSTOPRIMSTVA: Erdogan sa suprugom Emine iftario kod turske porodice u Ankari (FOTO)

Turski predsjednik i njegova supruga su nakon iftara popili čaj s porodicom

  • Šareni svijet

  • 14. Mar. 2024  

  • 0

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i njegova supruga Emine Erdogan posjetili su u srijedu navečer porodicu Alija Osmana Tasa u Ankari s kojom su zajedno iftarili, odnosno jeli nakon cjelodnevnog suzdržavanja od hrane i pića tokom ramazana, javlja Anadolu.

Članovi ove turske porodice su Erdogana i njegovu suprugu Emine dočekali na ulazu u kuću.

Turski predsjednik je odmah kazao domaćinu da dolazi s dugog puta, iz Sirnaka i Mardina, i da je došao da zajedno iftare.

Erdogan je potom razgovarao s članovima porodice koja živi u četvrti Altindag dok su čekali vrijeme ezana, islamskog poziva na molitvu kojim se okonačava i dnevni post. Turski predsjednik i njegova supruga su nakon iftara popili čaj s porodicom.

Emine Erdogan je na nalogu na društvenim mrežama objavila da su na iftaru bili gosti porodice Tas u Ankari.

“Zajedno smo iftarili. Večer su posebno uljepšale njihove tri predivne kćerkice Gulhan, Nur Hayat i Elif. Zahvaljujem im zaista na prelijepom gostoprimstvu”, kazala je Emine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...