USPJEH ZA USPJEHOM: Tuzlanski div vratio staru slavu, rekordni prihodi i izvoz

Kompanija je u stalnom usponu nakon što ju je preuzela AS grupacija

  • Ekonomija

  • 15. Mar. 2024  16. Mar. 2024

  • 0

Tuzlanska  Solana ostvarila je u prošloj godini rekordne ukupne prihode od oko 41,9 miliona maraka. To je značajno povećanje u odnosu na 2022. godinu kada su prihodi bili 35,2 miliona KM, a što je također bio rast od oko četiri miliona u odnosu na 2021. godinu, piše  BiznisInfo.ba .

Većinski vlasnik Solane prije par godina postao je tešanjski AS Holding koji drži 60,8 posto dionica.

Očito je preuzimanje Solane bio pravi posao za Tešnjake jer prihodi rastu iz godine u godinu, a tuzlanski div vratio je staru slavu.

alt

Zanimljivo je da je prošle godine ostvaren rekordan izvoz, odnosno da je prihod od prodaje na inozemnim tržištima dosegao iznos od 31,6 milijuna KM.

Kompanija je lani povećala i dobit na 8,1 milijun maraka u odnosu na 5,5 milijuna maraka godinu ranije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...