RICHARD GRENELL: "Projekat 'Generalštab' je investicija svjetske klase od milijardu dolara, simbol sukoba biće pretvoren u most prijateljstva i obnove"

Na pitanje kakve bi koristi Srbija imala od ovog projekta, naglašava da je riječ o ogromnoj investiciji.

  • Regija

  • 15. Mar. 2024  15. Mar. 2024

  • 0

"Projekat 'Generalštab' je investicija od milijardu dolara. Postoje tri projekta", kaže Richard Grenell, bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine.

„Jedan od tri projekata je u Beogradu. Dakle, ovo će biti neverovatni luksuzni projekat mešovite upotrebe sa pet zvezdica. i biće svetske klase“, navodi Grenel za „Blic„.

Na pitanje kakve bi koristi Srbija imala od ovog projekta, naglašava da je riječ o ogromnoj investiciji.

"Dakle, projekat svjetske klase biće u Beogradu od američkih investitora, međunarodnih investitora. U pitanju je poslovni prostor, stanovi i hotel sa pet zvezdica. Napravili smo most koji će obilježiti prvobitnog arhitektu projekta i simboliku prijateljstva sa Zapadom. Memorijalni kompleks će se graditi kroz konkurs – zatražićemo od pojedinaca da dostave prijedloge za spomen – obeležje. To će biti način da se gleda u budućnost i izgradi most prijateljstva i obnove“, kaže on.

Kada je riječ o datumima početka izgradnje, Grenell objašnjava da to zavisi od konačnih dozvola.

"To zavisi od konačnih odobenja. A onda se nadamo u naredne dve godine. Dakle, poslovni i javni prostor, stanovi, hotel i memorijalni centar", ističe Grenell i dodaje da je Beograd danas jedan od najuzbudljivijih i najživljih gradova na svetu.

"Ovo je prilika da američki investitori preurede bivši Generalštab Vlade Jugoslavije i simbolizuje ogroman napredak koji je učinjen u zaliječenju rana iz prošlosti. Ovaj projekat pretvoriće simbol prethodnog sukoba u most prijateljstva i obnove", zaključuje  Grenell.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...