PROCURILE ZASTRAŠUJUĆE SNIMKE IZ RUSIJE: Napadnute dvije rafinerije nafte u Samarskoj oblasti, haos u Belgorodu nakon napada ruskih dobrovoljaca koji se bore na strani Ukrajine

U međuvremenu procurile su i snimke iz ruskog grada Belgoroda nakon napada ruskih dobrovoljaca koji se bore na strani Ukrajine.

  • Evropa

  • 16. Mar. 2024  16. Mar. 2024

  • 0

Guverner ruske Samarske oblasti rekao je da su ukrajinske bespilotne letjelice pogodile dvije rafinerije nafte u vlasništvu kompanije Rosneft u regiji, pri čemu nije bilo žrtava, no u jednom je postrojenju izbio požar.

Guverner Dmitrij Azarov je u saopćenju objavljenom na komunikacijskoj platformi Telegram rekao da je rafinerija u gradu Sizranju zapaljena, no da je spriječen napad na rafineriju u gradu Novokujbiševsku.

Kazao je da su radnici na oba postrojenja evakuirani te da nije bilo žrtava. Snimke objavljene na internetu, čija vjerodostojnost nije potvrđena, prikazuju velik požar u rafineriji u Sizranju i djelatnike hitnih službi.

U međuvremenu procurile su i snimke iz ruskog grada Belgoroda nakon napada ruskih dobrovoljaca koji se bore na strani Ukrajine.

Ukrajina u proteklih nekoliko sedmica često napada rusku naftnu infrastrukturu te je pogodila rafinerije širom europskog dijela Rusije. Rusija danas glasa na trodnevnim predsjedničkim izborima, a predsjednik Vladimir Putin je u petak optužio Ukrajinu da pokušava sabotirati izbore na kojima će on sigurno pobijediti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...