KONAKOVIĆ ŠOKIRAO KOD HADŽIFEJZOVIĆA: „Presuđen je premijer FBiH! Ide u zatvor! Treba da ide nova optužnica za tu aferu…“

“Neće se delegirati mišljenje Evropske komisije! Očekujem da će biti donesena odluka 21. marta! Sve drugo bi bilo šteta i greška za EU", kazao je Konaković.

  • Politika

  • 17. Mar. 2024  

  • 16

Lideri Trojke Elmedin Konaković, Nermin Nikšić i Edin Forto gostovali su u programu Face TV-a.

Konaković: “Mi smo prije agresije bili Zapad! Na stolu nam je plan rasta! Na stolu su milijarde eura! Moramo povećati životni standard!” 

Forto: “Obijamo po glavnim gradovima Evrope! To nije bio slučaj u prethodnom periodu! Hodamo i tražimo!”

Konaković: “Agresija na Ukrajinu promijenila stav prema proširenju! Natjerali su EU da promijene pristup o proširenju! Mi smo ispunili domaću zadaću! Ispunili smo teku! Najlakše je govoriti: ‘Eno NATO-a na Drini.’”

Hadžifejzović: “Dolaze naznake iz Nizozemske i Danske da će tražiti dodatne uvjete. Šta očekujete?!”

Konaković: “Neće se delegirati mišljenje Evropske komisije! Očekujem da će biti donesena odluka 21. marta! Sve drugo bi bilo šteta i greška za EU!”

Forto: “Dino u stalnim kontaktima s članicama koje trebaju da donesu odluku! 21. marta je politička odluka. Za političku odluku potrebno je da svi čuju našu priču! To se neće desiti bez toga da napravimo pravu diplomatsku ofanzivu! Idemo raditi sve do onog zadnjeg trenutka kad se bude dizala ruka!”

Hadžifejzović: “Šta je sa trećim zakonom?”

Konaković: “Sad je skrining magnetna rezonanca! Iako nismo dobili zakon o sudovima, toliko smo isporučili stvari koje nam čak i nisu bile uvjet! Za BiH druge opcije nema! Naši političari ne znaju šta je EU! Deklarativno su je zagovarali!” 

Hadžifejzović: “Postoji li šansa da do glasanja Dodik i Čović nešto pokvare i da profitiraju u još jednom pokušaju onoga što žele?”

Forto: “Preporuka je otišla! Oni su sastavni dio ovoga što smo izglasali! Ne vjerujem da bi išli aktivno da sruše ono što smo već dobili!”

Hadžifejzović: “Mislite da do glasanja Dodik i Čović neće poduzeti ništa?”

Konaković: “Ne! Hoćete da živite svi u Srbiji, zemlji bez granica? To je EU!” 

Hadžifejzović: “Šta ste dali Dodiku da bude ovako susretljiv?”

Nikšić: “Dali smo zeleno svjetlo za otvaranje pregovora!”

Hadžifejzović: “Zašto je njemu u interesu da glasa, a nije dobio ništa od onoga što je tražio? U čemu je kvaka?”

Nikšić: “Ne bih rekao da nije dobio ništa! Svi smo dobili kao BiH! Dobili smo priznanje od EU! Imamo kompromis!”

Hadžifejzović: “Kada ćete preći u ofanzivu?”

Nikšić: “Ovo što je do sada urađeno doprinijela je naša politika! Mi možemo da ne radimo ništa, da se bavimo populizmom i na kraju nema nas nigdje… Mi smo se opredijelili za ovu aktivnu politiku pregovaranja! Smatram da je lavovski posao!”

Konaković: “Dodik je rekao nedavno da je sa prethodnom vlašću bilo: oni svoje, mi svoje i ništa ne uradimo… Sada je drugačije! Trojka je to razbila! Odemo u Banju Luku! Kažu: ‘Nemojte!’ Naravno da hoćemo – u svoju Banju Luku!” 

Hadžifejzović: “Preraspodjela PDV-a suštinski znači da jedan entitet izdržava drugi. Zar ne treba ući u političku akciju da se to ravnomjerno dijeli? Finansiramo nešto što ruši državu!”

Konaković: “Znaš kako se to može promijeniti?! Kada se svi dogovore i dignu ruku!” 

Hadžifejzović: “Treba se napraviti akcija!”

Konaković: “Mi smo napravili akciju kakvu BiH nije vidjela! Dobili smo EU!”

Konaković: “Naša politička borba prouzrokovala je rasterećenje na pravosuđe! Presuđen je premijer FBiH! Ide u zatvor! Treba da ide nova optužnica za tu aferu! Skinuli smo pritisak na te ljude! Skidanjem glava zmajevima, posebno OSA-i, prodisalo se!” 

Hadžifejzović: “Donijet će se rezolucija o genocidu u Srebrenici pred u UN-om?”

Konaković: “Ide se prema tome! Idemo u nastavak civilizacijske priče i treba da se stavi tačka na genocid koji smo doživjeli ovdje u BiH!”

Hadžifejzović: “Zašto je tajno kad Beograd zna za to?”

Konaković: “Pri kraju je, zato zna! Ovo je naše pitanje – nije tuđe i dajem tome potpunu podršku!” 

Hadžifejzović: “Očekujte li da u ovom periodu praznoće ima ko da ratuje?” 

Konaković: “NATO-u i ambasadoru su poslali jasnu poruku da se s ratom niko ne igra! U ovom trenutku mi bismo sa RS-om obračunali lakše nego ikad! U FBiH što se tiče iseljavanja – situacija nije ništa bolja nego u RS-u!” 

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...