UGLEDNI BANJALUČANIN U ŠVEDSKOJ: "Podrška Gruhonjiću, poruka fašistima – Fuj, u moje ime!"

U Herceg Novom 3 marta je “spaljen” Andrej Nikolaidis novinar, koji u svojim kolumnama hiruški precizno dijagnosticira i kritikuje sve bolesti ovog društva!

  • Društvo

  • 17. Mar. 2024  

  • 1

Portalu Ljudski.ba javio se ugledni Banjalučanin iz Švedske Edin Osmančević želeći poslati poruku podrške novosadskom profesoru Dinku Gruhonjiću, ali i svima drugima u Srbiji, Vojvodini, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini koji se bore protiv neofašizma svakodnevno trpeći prijetnje smrću, napade i provokacije.

Osmančević preko našeg portala šalje poruku Gruhonjiću i ekipi da nisu sami, i da su oni, zapravo, svjetlo na kraju tunela.

Moja istinska i puna podrška novosadskom profesoru Dinku Gruhonjiću koji je sa svojom ekipom iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine otvoreno progovorio o fašizmu koje već više od 30 godina vlada u Srbiji.  Sramne su, ali i monstruozne prijetnje smrću upućene  njemu lično  ali i svim prodemokratskim snagama u Srbiji  poput prijetnji mirovnoj aktivistici Aidi Ćorović kojoj je u četvrtak stigao poziv za izdržavanje zatvorske kazne jer je odbila platiti novčanu kaznu po presudi beogradskog prekršajnog suda koji ju je proglasio krivom jer je 2021. na mural osuđenika za ratne zločine Ratka Mladića bacila jaja.

Moja podrška ide i Nataši Kandić, Sonji Biserko ! Vi ste svijetlo u mračnom tunelu Srbije, zemlje u kojoj se rehabilitiraju četnički zločinci i na čijim se zgradama nekažnjeno oslikavaju murali presuđenih ratnih zločinaca, ali zato u zatvor idu oni koji te murale gađaju jajima!

Čitav demokratski svijet prepoznaje vašu hrabrost i djelo što ukazuje da u Srbiji još uvijek postoji glas razuma.

U Herceg Novom 3 marta je “spaljen” Andrej Nikolaidis novinar, koji u svojim kolumnama hiruški precizno dijagnosticira i kritikuje sve bolesti ovog društva!

Kao član Udruženja bh. novinara želim da svoju osobnu podršku dam i bh novinarima kojima se stavlja meta na čelo poput bh. novinara Senada Hadzifejzovića, Danijela Hadžovića, te aktivista poput Edina Ramulića i drugih ! Iz Bosne i Hercegovine su zbog kriminalaca protjerani mnogi nezavisni intelektualci poput Srđana Sušnice, Franje Šarčevića  i drugi zbog bagre!

Ovo je neprihvatljivo i zahtjeva osudu  cijelokupne bh.  zajednice!

Zaštita slobode izražavanja od suštinske je važnosti za demokratski politički proces!

Svako podsticanje na nasilje je krivično djelo! Ovdje je nulta tolerancija prema bagri kojoj se nezasluženo daje javni prostor i u kojoj pravna država mora da reaguje i osudi ovakve kukavičke, podle i vrijedne svakog prezira prijetnje !

Fuj u moje ime, poručio je Osmančević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...